Base choc sponge mix (size 12)
- 5 biji telur gred A (sejuk)
- 150g sponge mix
- 80g tepung superfine
- 3 scop gula kasar
- 1/2sm ovelette
- 90g air sejuk
- 1/2tsp soda bikarbonat
- 1/2tsp cream of tatar
- 100g minyak jagung
cara-cara :
- masukkan sponge mix choc,soda bikarbonat,cream of tatar
- kemudian masukkan gula,ovelette,telur dan air mixer guna kelajuan yang paling tinggi selama 10 minit
- pelahankan mixer tambah minyak kemudian tutup
- bakar selama 15-20 minit suhu 180c mengikut oven masing-masing
Deco kek tiramisu :
- 300g cream (fresh cream)/capucino
- 250 cream cheese
- 1-2 sudu fresh cream
- air buah (air laici/air buah cocktail) utk lembapkan kek
cara-cara :
No comments:
Post a Comment